September 07, 2015

6 benda wajib untuk ibu hamil

Anda Hamil ??!! TAHNIAH !!!

Pastikan anda mendapatkan pemakanan yang TERBAIK buat diri anda & anak yang dikandung

6 Supplemen Utama Buat Ibu Mengandung


(1) B-Complex - 1 tab daily. Tak perlu ambil acid folic separately, sebab B-Complex nie dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
(2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie multivitamin. Bagi yg ada tekanan darah rendah, boleh la amik 2 biji sehari.


(3) Vit-C - 1 tab daily. Untuk tingkatkan antibodi badan, natural antihistamine and collagen source, jadi dapatkan kurangkan kesan stretch mark.


(4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, memadai 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.(5) Zinc ComplexKekurangan zinc di kalangan wanita hamil berkait rapat dengan berat bayi yang kurang semasa lahir, toksemia dan keguguran..lebih lanjut boleh baca di sini


Bila masuk trimester ke-2, add on OMEGA untuk membantu perkembangan otak bayi anda.Supplemen ini juga boleh di teruskan semasa berpantang & untuk penyusuan susu ibu. Untung sangat kan. So takde laa istilah pembaziran di situ. Ada kawan2 yang need more info? Boleh la roger2 huda yer :)


+++++++++++++++


Huda 013 4808286
Facebook Nurulhuda Azmi

No comments:

Post a Comment