December 07, 2014

Roti Bakar Telur Manis Cheese !

Pagi nie huda nak share simple menu untuk kawan2 semua...tadaaaaaaa...


nama di beri ROTI BAKAR TELUR MANIS (RBTM)...nak add cheese ke tak tu optional..

meh nak stori sikit dulu sejarah perkenalan dengan menu nie..
dulu time undergrad, selalu lepak mamak...
time tu favourite mapley - Kedai Ameeth laaa
selain cheese nan ayam tandori, nie lagi 1 kegemaran huda
selalu lepak mapley lepas tension stadi mlm2..
memang perfect laa kalau nak gemok! haha

huda try buat sendiri lepas usha bahan2 yang mamak tu guna

Bahan-bahan :
1 keping roti Gardenia
1 biji telur
2 sudu susu pekat manis
1 keping cheese
Sedikit mentega 

Cara-cara penyediaan :
1. Pecah sebiji telur dalam mangkuk
2. Campur susu pekat manis dan kacau sehingga sebati
3. Tuang ke atas pan yang disapu sedikit dengan mentega
(huda dah penah try tak letak mentega, tapi x cantek tekstur)
4. letak cheese kat atas roti dan tangkup atas telur yang dah masak
5.balut macam korang balut daging beger tu...
6. Siap !


Sekian simple menu dari huda..hehe

7 comments:

  1. thanks for sharing...nampak tertarik de boom la...

    ReplyDelete
  2. mudah dan ringkas! mmg kna cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laa cuba untuk breakfast nanti :)

      Delete
  3. menarik..
    tp manis tak?
    sbb ada cheese and susu..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. manis gak laa..tapi husbnd yg tak suka makan benda manis boleh terima rasa roti nie..so acceptable kot :P

      Delete
  4. nampak macam best...tapi kalau xde susu macam lg best je..ke tak? hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak letak susu, jadi roti telur jer laa...hehe...ade gak try x letak cheese, ok gak..

      Delete